Technieken

Tools

De techniek heeft een positieve vooruitgang geboekt met stylesheets en de steeds snellere verwerking van JavaScript helpen hier zeker aan mee. En ReeStyle maakt daar uiteraard graag gebruik van.

Er komen steeds meer zogeheten stylesheet 'libraries' uit zoals Bootstrap CSS, waar ook deze site op gebouwd is. Maar alleen met stylesheets red je er niet meer...

De vraag naar dynamische websites, asynchrone communicatie vanaf de website en directe calculatie wordt steeds groter. Om dat op de site zichtbaar te maken, is JavaScript nodig.

JavaScript is uitermate interessant en biedt veel mogelijkheden. Het welbekende jQuery is een grote hulp bij het (sneller) ontwikkelen van de dynamische onderdelen in sites, onder andere omdat veel van de cross-browser problemen die gepaard gaan met JavaScript bij voorbaat weghaald.

Bouwgrond

ReeStyle maakt voornamelijk gebruik van het zogeheten LAMP platform. Dit staat voor:

Deze combinatie staat al heel lang garant voor een solide bouwgrond. Er zijn veel bedrijven die dit kunnen aanbieden en hierop kunnen ontwikkelen. Wij doen dit ook, maar wij kennen wij ook de mogelijk- en onmogelijkheden van dit soort van platform.

 • jQuery is bijna een standaard geworden. Het wordt door veel grote websites gebruikt. Is dat de reden waarom wij het graag gebruiken? Nee. Wij gebruiken het omdat het gewoon goed is!

  jQuery »

 • Bootstrap CSS

  Bootstrap is een geweldig front-end framework. Met de vele CSS klassen die het omzetten van gedachte naar realiteit een stuk eenvoudiger kunnen maken, maakt het dat wij het met alle plezier omarmen!

  Bootstrap CSS»

 • Bouwen op een goed fundament is altijd belangrijk! Een groot huis bouw je ook op een goed fundament. Zend Framework is zo'n goed fundament voor websites gebaseerd op php.

  Zend Framework »

 • CodeIgniter

  Een goede ondergrond voor websites die niet per se veel mogelijkheden hoeven te bieden, maar wel die vooral snel moeten zijn: Dat is CodeIgniter ten voeten uit. Gebaseerd op php.

  CodeIgniter »

 • php - Hypertext Pre-processor
 • MySQL Database
 • Apache HTTP Server